Imprescindibles Terra de volcans
Terra de volcans
La Garrotxa i el seu paisatge més exuberant

Entre fagedes, boscos i masies, la comarca de la Garrotxa presumeix d’un dels paisatges més exuberants de Girona. A més a més, en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ens topem amb una àmplia oferta gastronòmica 100% originària de la regió.

La Garrotxa. Autor: Rafael López-Monné
  • Els 40 cons volcànics, d’un valor paisatgístic incalculable, permeten gaudir de diferents itineraris al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, tant a peu com en bicicleta.

  • Aquests itineraris transcorren per tres punts emblemàtics del Parc Natural: la Fageda d’en Jordà i els volcans de Santa Margarida i del Croscat.

  • La Fageda d’en Jordà és l’escenari escollit per molts senderistes (i instagramers també, és clar) durant la tardor, quan presenta la seva màxima esplendor. És un reconegut bosc de faigs que es troba sobre petits turonets, els tossols, formats per la colada que es va anar deformant per la lava de l’antic volcà Croscat.

  • El volcà del Croscat, el con del qual és el més gran de la península Ibèrica, es pot passejar seguint un itinerari senyalitzat.

  • I si per alguna cosa es caracteritza el volcà de Santa Margarida, dins del Parc Natural, és el seu cràter tan ample on es troba l’ermita romànica que duu el seu mateix nom.

  • “Del paisatge a la taula” és l’eslògan del grup de restaurants de la Cuina Volcànica de la Garrotxa, que ofereixen a la seva carta productes conreats i elaborats de forma artesanal. Qui no ha sentit a parlar mai de les patates d’Olot o dels fesols de Santa Pau?

Comparteix