Imprescindibles Paisatges de Tramuntana
Paisatges de Tramuntana
Del Cap de Creus al massís del Montgrí

El vent fred del nord, de l’Empordà, és i ha estat objecte d’innumerables referències literàries. És un vent de núvols de formes curioses i d’un cel tan blau i tan clar. Al llarg de la història la Tramuntana ha modelat uns paratges insòlits situats majoritàriament al litoral de la comarca de l’Alt Empordà.

Cap de Creus. Autor: Dani Salvà
  • Per carretera o navegant, el punt més característic de l’itinerari de paisatges creats per la Tramuntana és, sens dubte, el Cap de Creus i el seu far, on gaudir d’un vermut tradicional davant de mar.

  • Ben a prop se situa el meravellós Paratge de Tudela, de formacions geològiques singulars, roques erosionades pel vent i miradors per a contemplar una de les panoràmiques més espectaculars del nostre país.

  • Paisatges envoltats de viles marineres tan belles que són un imprescindible en aquest itinerari: Cadaqués, Portlligat i Port de la Selva.

  • Paisatges que, un a un, des del Cap de Creus fins al massís del Montgrí, abracen el Golf de Roses, que regala postes de sol de somni als amants de la fotografia.

  • Una badia als peus del monestir de Sant Pere de Rodes i del massís de l’Albera, marcats per la tramuntana.

  • I de la muntanya retornem a la costa, on es troba la preciosa platja de Sant Martí d’Empúries i, darrere seu, les Ruïnes d’Empúries, porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, fins arribar a l’Escala i el seu passeig, replet de restaurants i on gaudir de l’autèntica Anxova de l’Escala.

Comparteix