Imprescindibles Mar i muntanya
Mar i muntanya
La cuina de l’Empordà, amb vins DO Empordà

L’Empordà és territori de contrastos. És mar i muntanya, és vent del nord i un clima mediterrani i suau. L’Empordà també són platges i cales recòndites dins d’espais naturals protegits. Una terra rica en patrimoni històric i cultural, d’un valor incalculable, i que cultiva un producte autòcton excel·lent.

Restaurant Toc al Mar, Begur. Autor: Alex Tremps
  • La combinació d’ingredients de mar i muntanya guisats i presentats en un mateix plat dona lloc al que anomenem Mar i muntanya, un dels plats icònics de la cuina catalana i originari de la cuina de l’Empordà.

  • Tasta un Mar i muntanya i marida’l amb vins DO Empordà. L’oferta vitivinícola pròpia de l’Empordà és molt àmplia i singular: vins negres i blancs amb personalitat. Aquesta denominació d’origen inclou terrenys de l’Alt i el Baix Empordà.

  • La cuina de l’Empordà es nodreix de productes locals excel·lents que gaudim gràcies als més de 2.000 restaurants que ofereixen cuina del territori.

  • Més de 2.000 restaurants que posen sobre la taula la riquesa de les nostres matèries primeres en agricultura, horticultura, viticultura, ramaderia o pesca, a través de productes que compten amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent. Són productes escollits per professionals en tastos a cegues, elaborats al 100% dins les comarques gironines per productors establerts també al nostre territori.

  • Podràs descobrir els més de 2.000 restaurants de cuina local deixant-te endur per platges i cales recòndites, per regions interiors als peus dels Pirineus o per pobles i monuments d’alt valor arquitectònic (megalítics i d’estil gòtic o romànic).

  • No t’aixequis de taula sense tastar abans la Garnatxa de l’Empordà, un vi dolç natural que conserva el sabor de la mateixa varietat del raïm amb què es pot elaborar (garnatxa vermella o grisa), autòctona de l’Empordà, i que el converteix en el principal vi de postres de qualsevol sobretaula a casa nostra.

Coneix totes les empreses que formen part del Club enogastronòmic clicant aquí!

Comparteix