Imprescindibles L’Empordanet medieval
L’Empordanet medieval
Poblets amagats entre bells arrossars

La tranquil·litat que encara avui desprèn el que es coneix com l’Empordanet és una sensació sens igual. Entre la ciutat de Girona i les viles marineres de la Costa Brava, al Baix Empordà hi trobem els poblets medievals de l’Empordanet, que els seus habitants tenen a molta honra.

Pals. Autor: Pere Duran
  • Escenari d’algunes pel·lícules, Monells és el municipi de l’Empordanet de més renom; amb raó cada cop que passegem pel carrer dels arcs fins a la plaça porticada…

  • El mateix ens passa amb Peratallada, que pertany al municipi de Forallac. I qui no considera aquest petit racó de l’Empordanet, declarat Conjunt Històrico-Artístic, un dels tresors medievals més bonics i importants de Catalunya?

  • En ple nucli de l’arquitectura romànica, Pals, situat a dalt d’un turonet, es rodeja de bells arrossars i ens ofereix una àmplia oferta gastronòmica on gaudir d’un bon arròs autòcton.

  • Ben a prop trobem Ullastret, poblat ibèric amb més de 2.000 anys d’antiguitat, envoltat d’itineraris ideals per fer en bicicleta en plena naturalesa.

  • Fora del focus mediàtic, trobem Fonteta, on degustar el seu recuit, Cruïlles, on podem visitar el monestir de Sant Miquel de Cruïlles i Vulpellac, que presumeix del seu castell gòtic-renaixentista intacte des de la seva construcció al segle XIV.

I no podem deixar de banda la carretera que creua tots els pobles de l’Empordanet i que, de ben segur, et fascinarà si, a més a més, hi circules mentre es pon el sol… Pren-ne nota! 😉

Comparteix