Imprescindibles La cara nord, el Pirineu de Girona
La cara nord, el Pirineu de Girona
Delícies d’alta muntanya

Envoltades de cims de gairebé 3.000 metres, se situen valls emblemàtiques del Pirineu de Girona, com la Vall de Núria o Camprodon. La cara nord del nostre territori, la Cerdanya i el Ripollès, és també el paratge per excel·lència d’excursionistes i dels amants dels esports de muntanya i d’aventura.

Beget. Autor: Laurence Norah
  • A la comarca del Ripollès, amb gairebé 100 monuments romànics repartits per diferents pobles, trobem la magnífica Vall de Camprodon, a la confluència dels rius Ter i Retort, on es troba el mateix municipi de Camprodon i el seu tan fotografiat Pont Nou de finals del segle XIII.

  • La Vall de Núria meravella a qualsevol visitant o senderista que hi arriba en cremallera des de Ribes de Freser. El seu santuari, lloc de peregrinació des del segle XII, i el seu llac estan rodejats d’un entorn del tot pintoresc, amb prats verds i muntanyes de gairebé 3.000 metres.

  • Es tracta d’un entorn privilegiat per a excursionistes i aficionats a l’hípica, l’escalada, el senderisme o el trekking, ja que ofereix diferents itineraris en plena natura, amb ascensos al Puigpedrós, de la Cerdanya, o al Puigmal, situat entre les comarques del Ripollès i la Cerdanya.

  • Ets un amant de l’esquí? A Vallter, a Núria, a la Molina o a la Masella podràs gaudir de l’esquí alpí, de fons o de muntanya, de raquetes de neu, trineus o snowboard. Aventurers… sobren motius per a escapar-s’hi!

  • El reconegut Parc Natural del Cadí-Moixeró és un espai protegit que la Cerdanya comparteix amb les comarques del Berguedà i l’Alt Urgell. Les seves dues serralades formen part d’un dels paisatges més impressionants de casa nostra.

  • El Pirineu de Girona no només ens sorprèn pels seus paratges, sinó també per la seva gastronomia i cuina de muntanya, de la Cerdanya i del Ripollès. No te’n vagis sense tastar abans alguns productes KM 0: la vedella o els embotits del Ripollès, el Trinxat de la Cerdanya, el Tiró amb naps o el conill amb bolets tan típics de la Cerdanya, la trumfa de la Vall de Camprodon, les peres de Puigcerdà, les galetes Birba, els carquinyolis o les carícies i moixaines de Ripoll, el formatge i la mantega Denominació d’Origen Protegit de la Cerdanya…

  • I on el temps s’atura és als petits i bufons pobles d’Oix i Beget… Són uns dels racons més especials de l’alta muntanya de Girona. No et perdis la petita església de Sant Cristòfor de Beget, on es troba La majestat, considerada una de les obres més belles de Catalunya. I, finalment, escapa’t a Ripoll, per a visitar el preuat monestir de Santa Maria de Ripoll, tan important en l’arquitectura romànica catalana.

Comparteix