Imprescindibles Girona, la nostra capital
Girona, la nostra capital
A tots ens enamora

Qui trepitja Girona i es perd pel laberint de carrerons del seu barri jueu confirma la dita popular de ‘Girona m’enamora’, sorgida de la sardana de Ricard Viladesau. Girona és una ciutat històrica i molt atractiva no només per als turistes, sinó per als mateixos gironins.

Girona. Autor: Alex Tremps
  • Les façanes de les pintoresques cases de l’Onyar, del riu Onyar, és el primer retrat que et regala aquesta ciutat quan creues el Pont de Pedra o el Pont de les Peixateries Velles.

  • Girona també amaga el que es considera el racó més romàntic d’Espanya. Sabies que aquest es troba al bell mig del barri vell, a les escales de Sant Martí?

  • Aquestes escales, amb motiu molt fotografiades, es troben ben a prop de botigues centenàries. La nostra capital destaca des ja fa uns anys per la seva oferta gastronòmica, des del Mercat del Lleó, al cor de Girona, amb productes frescos, de proximitat i de temporada, fins al Celler de Can Roca, restaurant reconegut mundialment amb tres estrelles Michelin.

  • Rodejada per una fortalesa, La Força Vella, primer recinte construït a la ciutat, trobem La Catedral, que corona el retrat tan bonic de Girona, amb les cases de l’Onyar als seus peus.

  • Però Girona no seria Girona si no fos per les seves muralles o pel barri jueu del Call, on ens podem topar amb petits carrerons, patis o establiments històrics que ens transporten a temps medievals.

  • També pots descobrir la ciutat també a través del seu mercat setmanal, de les Ribes del Ter, o dels festivals de música i d’arts escèniques de renom que s’hi celebren.

Les gironines i els gironins t’hi esperen!

Comparteix