Imprescindibles Cultura i tradició
Cultura i tradició
Mercats, museus, fires i festivals

Els diferents esdeveniments culturals han obert un nou prisma en la visió del nostre entorn cultural i paisatgístic on, des de ja fa uns anys i a través d’una programació cada cop més extensa, podem viure la tradició i la cultura enogastronòmiques de les nostres comarques a un nivell exponencial.

Cellers d'en Guilla, Rabós. Autora: Mònica Quintana
  • Cada primavera Vívid brinda als visitants propostes enoturístiques a l’epicentre de l’enoturisme de Catalunya, l’Alt i el Baix Empordà, a través de la Ruta del Vi DO Empordà: exposicions, tastos i maridatges, menús degustació, marxes populars, jocs i activitats familiars, monòlegs, nits de vins a Sant Pere de Rodes… Una completa i ben llarga llista d’experiències per a tots els públics!

  • Els estius ens regalen nits de concerts a Sons del món, al Festival Portalblau, “Nits sota les estrelles” a La Vinyeta, amb vins DO Empordà a mà, i un bon ambient entre copes i figuerencs a la Mostra del Vi de l’Empordà.

  • Amb la Fira de l’oli de Ventalló cada any donem la benvinguda a una nova temporada, juntament amb la Festa de la Verema itinerant per l’Empordà cada setembre.

  • A l’hivern, gaudim de l’autèntic oli d’oliva a la Fira de l’oli i l’olivera d’Espolla o de La Garoinada a Palafrugell.

  • I durant tots els mesos de l’any, a través del Museu de la Pesca i Espai del Peix de Palamós, ens endinsem en el món pesquer, des que les barques arriben a port i descarreguen fins a l’exposició permanent del producte i la visita guiada a la vibrant subhasta de peix. També és de visita obligada el Museu del Suro de Palafrugell, que disposa d’espais expositius sobre la història, producció i comercialització del sector surer català.

Exprimim al màxim les possibilitats que ens ofereix el nostre territori i la nostra gastronomia a través d’activitats culturals i tradicionals dins el món de l’enoturisme. T’hi apuntes?

Comparteix