Be Inspired Estiu Be inspired… to be a local!
Peralada. Autor: Pere Duran
Be inspired… to be a local!
Autenticitat, paisatge i gent del territori

Es tracta d’això, de “be a local”. Visitar els cellers, les formatgeries, els productors de la nostra terra i conèixer de primera mà el producte local que ens envolta i que s’elabora de manera artesanal i sostenible. Et proposem diferents activitats que et permetran una desconnexió immillorable on gaudir del paisatge, de la gent i del producte del territori d’una forma excepcional.

Estimar la terra i tractar el producte com ho fan els mateixos productors

CONEIX ELS PRODUCTORS

Ells estimen el que fan. Estimen la terra, les seves arrels i el producte que se’n deriva. Obren les seves portes als visitants per fer-los sentir com a casa als seus cellers, bodegues, granges, obradors i vinyes, i ofereixen allotjament en un entorn del tot incomparable. A les formatgeries Mas Alba, Mas Marcè i La Xiquella ens deixem guiar pel seu equip, que és qui millor ens pot explicar el procés d’elaboració que segueixen, qui ens pot oferir el millor tast i maridatge i qui millor ens pot ensenyar com tractar la terra i el producte. També són visites obligades el Mas Bes, el Mas la Coromina o la Cooperativa La Fageda, on ens endinsarem en la vida de pagès i la tradició lletera de la mà dels seus propietaris.

Conèixer l’afició per la cervesa o el vi d’un equip jove com el que regenta el negoci de Cerveses Popaire i el celler La Vinyeta, és també conèixer l’autèntica expressió del territori, la creativitat i l’enginy de joves promeses que reforcen encara més la qualitat que caracteritza l’enogastronomia gironina.

TASTA EL PRODUCTE

Un producte fresc, de temporada, de proximitat i d’alta qualitat és fàcil de trobar, i encara més de tastar. Al rebost de Can Moragues podem comprar melmelades i conserves ecològiques, així com làctics o ingredients a granel de productors de confiança.

Com a bons gurmets que som, al petit poble de vinyes de Capmany, a l’Alt Empordà, podem degustar vins i tapes KM 0 asseguts en una de les seves botes de fora, i endur-nos de la seva agrobodega productes que compten amb el segell de qualitat alimentària Girona Excel·lent. On podem tastar allò sorgit directament de la terra és entre les vinyes del Paratge Olivardots, al celler Vinyes d’Olivardots, també a Capmany. Igual de gratificant pot ser viure una experiència d’oleoturisme: a Oli de Ventalló es pot passejar pels olivars i tastar el seu producte autòcton, i al Trull Alenyà, fer-ho després d’una visita per les seves instal·lacions.

Això sí, de Girona ningú marxa sense abans gaudir d’un esmorzar de forquilla, cosa que pots fer a la Cooperativa de Garriguella o a Empordàlia, o sense abans provar l’autèntica sidra de l’Empordà a Palau-Sator, a la moderna sidreria Mooma.

SUBMERGEIX-TE AL TERRITORI

Converteix-te en un autèntic pescador a través d’activitats de pescaturisme que s’organitzen a Palamós o en un autèntic gironí submergint-te pels mercats de les ciutats de Girona i Olot, tot gaudint després d’un àpat a la Cuina del Mercat de la capital garrotxina. Si prefereixes activar els cinc sentits deixant-te endur per la gent del territori, pots fer-ho amb Naturalwalks, a la recerca de bolets, o amb Local Market, Tots a taula, La Gastronòmica o la sommelier Laura Masramon, a través de tallers de cuina, viatges, experiències, rutes i tasts de vins de la DO Empordà que tots ells organitzen durant l’any.

Ah! I també pots deixar-te sorprendre per l’equip de Glops d’Història amb un tast guiat per la història i la cultura del vi de la nostra regió.

Coneix totes les empreses que formen part del Club enogastronòmic clicant aquí!

Comparteix