Be Inspired Estiu L’agost és temps de verema: trepitja l’Empordà!
Verema a Pau. Autor: Roger Lleixa Bertran
L’agost és temps de verema: trepitja l’Empordà!
Experiències per a tots els públics

A finals d’agost o inicis de setembre és una època ideal per visitar l’Empordà. El turisme comença a anar a la baixa, les hores de sol i el bon temps encara ens acompanyen i no podem negar que el que tenim ganes és d’allargar i exprimir al màxim les setmanes que queden d’estiu!

Aquests dies coincideixen amb l’arrencada de la verema als cellers de la DO Empordà, on organitzen celebracions de tot tipus per poder acabar degustant els propis vins, que provenen de varietats autòctones del nostre territori: la garnatxa blanca, roja o negra (anomenada a la zona ‘lledoner’), el macabeu i el samsó (carinyena) blanc i negre, sense menystenir el Moscatell i el tradicional Xarel·lo.

Així doncs, aprofita quan l’estiu conclou per trepitjar el territori i participar de les activitats de verema més populars organitzades pels cellers de la DO Empordà:

 • Verema en família
  On: La Vinyeta, Mollet de Peralada
  Quan: dissabte 12 de setembre a les 19:00h
  Informació: la verema és un dels moments més màgics. Després de molts mesos de treballar les vinyes arriba l’hora de collir el fruit. Petits i grans participarem d’aquesta festa. Tallarem el raïm, el trepitjarem com s’ha fet de temps ancestrals i el premsarem amb el mètode tradicional fins a obtenir el most preuat. Acabarem la vetllada amb un sopar de pa amb tomàquet amb embotits i formatges de cloenda.
  Cost: 22.50 € adults. 14.50 € menors de 12 anys. Gratuït menors de 3 anys
  Reserves aquí!

 • Tast de mostos i vins de l’Empordà
 • On: Laura Masramon – Espai enoturístic, Vilartolí
  Quan: dissabte 26 de setembre a les 10:30h
  Informació: Tastarem mostos que en un futur seran vins de l’Empordà. I així descobrirem les característiques de cada varietat abans de la seva fermentació, amb les seves diferències d’aromes, gustos i tonalitats. En paral·lel anirem destapant el vi corresponent a cada most i així resoldrem el misteri. Una activitat que només es pot dur a terme en època de verema. Us animeu?
  Cost: 29€
  Reserves a sommelier@lauramasramon.com o 609199086

 • Festa de la Verema
  On: Celler Brugarol, Palamós
  Quan: diumenge 27 de setembre a les 11:00h
  Informació: Vine a gaudir de la verema tradicional, visitarem el celler i acabarem amb un dinar sota les moreres de la Finca Bell-lloc.
  Cost: 45€
  Reserves a bell-lloc@brugarol.com o 972316203

Trepitgem el raïm, trepitgem territori en família

La DO Empordà compta amb 2.700 hectàrees de vinyes. L’heterogeneïtat dels seus sòls i el vent de Tramuntana permeten oferir un producte final i de proximitat d’una qualitat excel·lent.

Trepitgem el raïm, trepitgem territori.

És moment de collir el fruit i viure en pròpia pell el procés de la verema! T’hi apuntes?

Coneix totes les empreses que formen part de la Ruta del Vi DO Empordà clicant aquí!

Comparteix