Be Inspired Hivern 8 motius per descobrir la principal destinació enogastronòmica de Catalunya
8 motius per descobrir la principal destinació enogastronòmica de Catalunya
Des de Puigcerdà fins a Blanes

La gastronomia de Girona té un llegat ancestral que va començar amb els ibers, els fenicis, els grecs, els romans, els àrabs i els jueus, un dels motius pels quals la província de Girona ha esdevingut avui una de les principals destinacions gastronòmiques i enoturístiques del món.

A l’avantguarda de la innovació culinària i les activitats gastronòmiques i enoturístiques

TERRA DE MAR I MUNTANYA

En primer lloc tenim la Costa Brava, convertida en el focus de la creativitat gastronòmica més important a escala mundial gràcies a figures com Ferran Adrià i els germans Roca. També és bressol de productes autòctons, extraordinaris i cada cop més reconeguts, com la gamba de Palamós, la llagosta del Cap de Creus, les anxoves de l’Escala, les garotes, el peix de roca o l’arròs de Pals.

Una terra on conflueixen el mar, la plana i les muntanyes. A les regions interiors de la província també gaudim d’una oferta gastronòmica excel·lent: la vedella dels Pirineus, la poma de Girona, els embotits de la Garrotxa i del Ripollès, la ratafia, la garnatxa dolça, el recuit, el xuixo, els fesols de Santa Pau…

Fins i tot, aquests productes estrella del territori -alguns dels quals són avalats pel segell Girona Excel·lent, de qualitat alimentària- es combinen per oferir els nostres plats de mar i muntanya, tan típics de la Costa Brava i del Pirineu de Girona, com les pilotilles amb sèpia, el trinxat de la Cerdanya, els “platillos” de vedella de Girona amb bolets, el pollastre amb gambes o escamarlans, la botifarra dolça amb poma de Girona…

I tota aquesta àmplia oferta gastronòmica es complementa amb uns vins de la DO Empordà igualment extraordinaris. Girona presumeix d’un itinerari enoturístic extens, a través de la Costa Brava i de la Ruta del Vi de la DO Empordà, oferint nombroses activitats enoturístiques repartides pels diferents cellers que obren les seves portes als visitants.

TERRA DE GENIS

Girona també és terra d’estrelles Michelin, tal com ho demostren els 18 guardons concentrats en 14 restaurants de les nostres comarques. Girona és terra de genis que han innovat en creativitat gastronòmica, en tecnologies culinàries i que han sabut compartir coneixements, convertint-se així en font d’inspiració per a cuiners d’arreu del món. La província de Girona és terra d’El Celler de Can Roca, declarat dues vegades millor restaurant del món, de l’antic elBulli i l’actual El Bullifoundation i la seva revolució gastronòmica, però també del Miramar i el seu xef Paco Pérez, qui acumula més estrelles a tota Catalunya, o de Les Cols, el restaurant que suposa la màxima expressió de la cuina volcànica de la Garrotxa.

Però de genis també en trobem fora dels restaurants estrellats de casa nostra. Genis ho són tots aquells que tracten el producte local des del primer moment; un producte excel·lent provinent d’una terra afavorida per la fusió del mar, la muntanya i els seus vents. Girona és terra de tot l’esforç que hi posen els seus agricultors, ramaders i vinicultors, que també han ajudat a promoure i a fer créixer l’enoturisme al nostre territori, obrint les portes dels seus cellers, oferint experiències enogastronòmiques innovadores i exprimint al màxim la qualitat dels vins de la DO Empordà durant els últims anys.

Comparteix