Be Inspired Primavera 10 activitats per fer a l’aire lliure
Espelt Viticultors, Roses. Autor: Oscar Vall
10 activitats per fer a l’aire lliure
Combinar esport amb enogastronomia és possible

Trenca amb la rutina i comença una nova etapa ben activa i plena d’energia! Combinar alhora esport, natura, enologia i gastronomia és possible? I tant!

Et proposem 10 activitats per gaudir a l’aire lliure, al llarg de la Costa Brava i del Pirineu de Girona. I és que a la província de Girona tenim 8 parcs naturals repartits arreu i una tercera part de la regió està protegida… Així que, entre tots, cal promoure activitats a l’aire lliure que contribueixin a un desenvolupament turístic sostenible i siguin, en tot moment, respectuoses amb el medi ambient i amb el nostre territori.

Enocaiac, rutes de senderisme, amb cavall o en burricleta entre vinyars…

ENTRE VINYES DE COSTA

Una activitat 100% arrelada al territori del Cap de Creus i el massís de l’Albera és l’Enocaiac amb l’equip del celler Hugas de Batlle, que organitza SK Kayak. Navegant en caiac per la costa empordanesa podràs contemplar la preciosa panoràmica de les vinyes des del mar i, a posteriori, fer un tast de vins del mateix celler de Colera. Amb Naturalwalks també pots tenir una visió diferent del litoral de l’Empordà, a través d’excursions vora el mar maridant flors silvestres comestibles amb vins de la DO Empordà.

I si vols endinsar-te al món mariner… Què millor que participar a les activitats de pescaturisme de Palamós, Llançà o Roses i convertir-te en un autèntic pescador per un dia?

ENTRE VINYES D’INTERIOR

Amb un tast de vins de la DO Empordà com a apunt final, el celler Masia Serra et proposa rutes pel seu entorn amb “burricleta”, E-Bikes o segways i Bacchus on Bikes, rutes pedalant de celler en celler per l’Empordà. Tu pedales i la “burricleta” avança i avança… Es tracta d’una bicicleta elèctrica que permet passejar sense fer cap tipus d’esforç. Aquesta mateixa activitat també l’ofereix la cooperativa Empordàlia, situada al petit municipi de Vilajuïga, o també la pots realitzar pel teu compte, seguint un itinerari senyalitzat, entre els bells arrossars de Pals.

A Calonge, en una petita zona històricament vinícola, la Conca del Tinar, podem substituir la “burricleta” pel cavall o el poni, i gaudir d’una passejada per a adults i petits finalitzant amb una degustació de vins del mateix celler que organitza l’activitat, el celler Viníric. Una excursió amb cavall també te l’ofereix Vins de Taller, a Siurana d’Empordà, una iniciativa d’Antoni Falcón que engloba tota una sèrie d’activitats enoturístiques. A la mateixa regió de la Conca del Tinar, entre mar i muntanya, La Gastronòmica també programa una ruta de senderisme i tast de vins als peus de les Gavarres, massís que es troba en un entorn incomparable per a practicar aquest tipus d’esport i que és declarat Espai d’Interès Natural.

Comparteix